Det är nästan så att jag skäms och har lite dåligt samvete. Fast bara nästan. Jag borde ju egentligen skriva lite oftare här, men det har som inte blivit av på senaste tiden. Varför vetefan. Men jag tror att det har att göra med min lilla flickvän som är oerhört uppmärksamhetskrävande, så jag skyller på det. Nog om det.

Det snöar som fan här! Och blåser! Nu när jag sitter och tittar ut genom köksfönstret ser jag bara en grå dimma och snöflingor som flyger uppåt. Konstigt. Jag trodde vi var i Skåne dit inga snöflingor når. Men icke. Jag som tänkte ta med mig Therese ut och låta henne byta däck på bilen men det kändes ju sådär. Får kanske vänta till i morgon. Jag måste göra det innan söndag i alla fall för då ska jag äntligen få jobba lite. Jag trodde ett tag att dom där ute på Sturup hade glömt bort mig, men så idag ringde det i telefonen och ett erbjudande om att jobba 08-23 dök upp. Nog för att jag hade planerat att dricka öl i morgon kväll och därför sa att jag behövde lite betänketid. Jag överlade med mig själv lite snabbt och konstaterade att det var ett ganska enkelt val så här i julklappstider. Och öl kan jag ju faktiskt dricka ikväll istället.

Apropå julklappar så är jag nästan nästan klar! Helt sjukt. Men jag började redan i mitten av oktober så skam vore det ju annars. Bara ett par detaljer och finslipning kvar. Sen försöker jag komma på vad jag själv önskar mig och än så länge har jag bara kommit på whiskyglas, kanske en fin whisky och böcker. Massor av böcker! Inga speciellt önskemål där, förutom kanske någon av biografierna om Led Zeppelin. ’Hammer of the Gods’ heter en om någon vill veta. Apropå böcker har jag nyss läst Hemsöborna av August Strindberg. Till en början var jag lite tveksam och det tog några sidor innan jag kom in i språket men sen… Vilken fantastiskt jävla bra bok! Så när jag nu öppnade ’Midvinterblod’ av Mons Kallentoft kände jag bara: ”Åh nej. Inte en sån här svensk skit-kriminal-roman till…” Hur många finns det egentligen? Och vem orkar läsa alla? Nä efter den här kommer det dröja läääänge innan jag öppnar en sån bok igen.

Det som skrivits fram till nu skrev jag i fredags. Sen dök det helt plötsligt upp en massa andra saker och längre kom jag inte. Men nu har till och med mormor skickat ett sms och sagt att det är dags att uppdatera så nu har jag väl inget att skylla på längre. Jag vet inte varför det ska vara så himla svårt egentligen. Jag tycker ju att det är roligt att skriva, och jag kan nog knappast skylla på att jag inte har tid. Tid är nog det jag har mest av. Men nog om det. Idag är det onsdag och jag är förkyld som satan. Det är dock väldigt länge sedan sist nu så jag är rätt nöjd och känner inte för att klaga. Och dessutom är jag ledig fram till måndag nu så jag missar inget viktigt i skolan heller. Jag hoppas bara att jag blir frisk innan lördag när vi ska till Köpenhamn, annars kommer Therese förmodligen att strypa mig.

Av någon outgrundlig anledning har jag blivit utsedd till klassens datornörd. Jag insåg det i onsdags när jag som vanligt åt lunch på elevhemmet på skolan och Viktor kom och la sin dator i knät på mig och sa: ”Den startar inte. Fixa.” Sen gick han. När gick det såhär snett? Så länge jag kan minnas har jag varit väldigt intresserad av datorer och allt man kan göra med dessa. Men samtidigt har jag aldrig någonsin när någon frågat vad mina intressen är sagt att det är datorer. Men det är nog bara att inse att jag är en nörd. Men vafan gör det? Jag är ju en snygg sådan så jag överlever nog.

I måndags hade vi en lektion i skum. Skum som man släcker eld med. Det vi gjorde var att vi tog på oss andningsutrustningen in i ett stort hus som vår lärare blåste in tusentals liter skum till det var fyllt till taket och sen skulle vi försöka hitta ut. Det var inte bara kolsvart utan skummet gjorde att det enda man hörde var sina egna hjärtslag och andetag. Snacka om att känna sig vilsen! Men det gick bra och jag hittade ut till slut utan större missöden. Jag kan inte direkt påstå att det är tråkigt och jobbigt att gå i skolan, snarare tvärtom. Och med dom orden tackar jag för mig ikväll och tar en Ibumetin och en skvätt nässprej och kryper till sovrummet. God natt!

Blog ImageBlog ImageBlog Image