Jag kom nyss hem från en liten runda på stan då jag tänkt slutföra julbestyren genom att inhandla den sista julklappen. Men även denna gång kom jag hem tomhänt. Att det ska vara så jäkla svårt! Men det hade kunnat vara värre. Fråga Therese. Haha!

Förra helgen var vi på en minisemester i Köpenhamn. Vi anlände mitt på dagen på lördagen och planen var då att strosa runt på Ströget och fönstershoppa. Men nu hade vi ju sån tur att det regna ganska mycket och det var väldigt mycket folk ute. Och alla hade paraplyer förstås. Mina ögon råkade nu vara precis i lagom höjd för alla vassa paraplypiggar. Tur att jag hade glasögon annars hade jag varit blind på minst ett öga. När vi hade gått ett par timmar och kommit fram till Nyhavn kände vi att det nog var dags att ge upp det där, blöt om fötterna som vi var. Sagt och gjort så gick vi tillbaka till stationen och tog en buss till hotellet. Där gick Therese loss med hårtorken och försökte torka både skor och strumpor. Tror hon lyckades rätt bra. Efter det satt vi och stirrade ut genom fönstret i väntan på att regnet skulle sluta. Och till sist så slutade det faktiskt! Då var det bara att dra på sig skorna igen och bege sig utåt. Vid det här laget var vi väldigt hungriga så det första vi gjorde när vi kom in till centrum var att leta mat. Vi hittade ett ställe som hette City Rocks tror jag. Det var ett ställe i O’learys-stuket men med musiktema istället för sport. Där klämde vi i oss en varsin kycklingburgare och jag en Kilkenny medan Therese fick hålla sig till tjejölen.

När vi var mätta, belåtna och otörstiga promenerade vi till Tivoli för att spana in den beryktade julmarknaden, som även var målet med resan. Jag tror aldrig jag sett så många lampor på ett och samma ställe! Det lyste och blinkade var man än gick och man fick hålla koll på fötterna så man inte snubblade över alla tomtar och julgranar som det fanns drivor av. Bitvis kändes det lite väl plottrigt men överlag mysigt. Det var bara snön som saknades. Redan efter en halvtimme började dock kylan göra sig påmind och vi fick det bekräftat att vi hade klätt på oss lite dåligt. Men det var inget som en stor kopp glögg inte kunde bota. När vi väl tagit oss tillbaka till hotellrummet funderade vi på om vi skulle gå ner till baren och sitta där och prata lite skit då timmen inte var alltför sen. Vi skulle bara vila lite först och slog på teven. Där visades ’Snuten i Hollywood 2’ och vi blev så trötta att vi struntade i baren och kollade klart på filmen och sen sov istället. På söndagen tog vi en ny tur på Ströget för att se hur det såg ut utan paraplyer. Det blev en snabb vända då vi endast inhandlade ett par bananer och en påse brända mandlar. Sedan bar det av hem till sköna Sverige igen. När vi klev av på stationen i Lund visade det sig att vi kom precis mitt i något sorts möte. Det var poliser, hundar, hästar, fyrverkerier, brända bildäck, nazister och vänsterradikaler i en salig röra. Då vi kände att vi inte tillhörde någon av grupperna gick vi en liten omväg runt Clemenstorget och gick hem istället.

Efter mycket stök har jag nu äntligen lyckats byta däck på bilen. Med lite hjälp av Therese förstås. Och detta lagom till den lilla snö som kommit skulle försvinna. Men nu är det gjort i alla fall så nu får det snöa hur mycket det vill!

Förra veckan gjorde jag köttbullar. Det blev alldeles fantastiskt gott! Kanske de godaste köttbullarna jag ätit. Tyvärr är det slut nu. Får kanske göra en ny sats någon dag. Mmmm…

Nu ska jag äta blodpudding och bacon och lingonsylt innan det är dags att bege sig till skolan. Också mmm…

Blog ImageBlog ImageBlog Image