Idag har det varit jordbävning. Jag vaknade av att sängen skakade och det ramlade ner saker från bokhyllan. Det första jag tänkte var: ”Oj, nu är det jordbävning.” Therese däremot var helt övertygad om att det var en poltergeist. För att vara på en säkra sidan klev jag upp och kikade ut genom fönstret för att se vad som egentligen hänt. Därute syntes ingenting konstigt och när jag såg en person cykla förbi på vägen nedanför vårt hus insåg jag att det inte var något allvarligt som hänt och lade mig i sängen och somnade igen.

I lördags var vi på Big Bowl i Malmö och bowlade och åt julbord med klassen. Bowlingen gick sådär kan man säga. Ätandet och öldrickandet gick desto bättre. Under middagen blev Marcus uteskorterad av en vakt för att han skulle få ta en nypa luft. Han hade ”ramlat av stolen lite väl många gånger”. Vad jag fick erfara så var det mer så att han tacklade andra av stolarna än ramlade av sin egen. Men ändå. Nu har i alla fall hans flickvän förbjudit honom att dricka öl med oss igen. Efter maten spelade jag och Angelica en omgång airhockey som slutade med att jag förlorade. Och det till tonerna av okänd kille som stod bredvid och skrattade och ropade: ”Haha! Du får ju tjejspö!” Lagom kul. När vi ätit och bowlat och spelat airhockey drog vi vidare till en pub som låg väldigt långt bort, men vi gjorde vårt bästa för att få tiden att gå. Till exempel brottas och leka kurragömma. Där uppehöll vi oss resten av kvällen innan det var dags att ta en taxi hem till Lund. Jag lyckades även med konststycket att pruta priset åt fel håll. Men man kan ju inte vara duktig på allt.

Apropå duktig så har vi haft praktiskt prov i trafikolycka idag. Vi blev utalarmerade till en bil som hade voltat och låg på sidan med en person i bilen. Det var lite bökigt men det hela flöt på bra och vi blev klart godkända. Med den snabbaste tiden hittills i klassen också så vi var nöjda. Och det vi missade poäng på var endast små små slarvfel. Duktiga alltså!

Jag har fått sparken! Helt plötsligt ringde dom en dag från Sturup och sa att dom ville säga upp mig och Leffe från årsskiftet. Det berodde på att vi inte hade tid att gå deras tramsutbildning i tre veckor i vår. Men mig gör det egentligen inte så mycket för om allt går som det ska kommer vi som ska göra praktik i Lund och Malmö i vår att få en utbildning för att sedan kunna vara timvikarier i Räddningstjänst Syd. Hur bra som helst!

Snart är det jul. Och en dag i veckan satt jag och tänkte lite på Jesus. Och Jesusbarnet. Det är ju skitknäppt att kalla barnet i krubban för Jesusbarnet! Jag har aldrig hört talas om någon som kallas för Danielbarnet eller Erikbarnet eller något liknande över huvud taget! Är det bara för att han är Jesus eller har det blivit en konstig översättning en gång i tiden som sedan hängt med. I vilket fall så kommer jag vägra att kalla den lille skiten i krubban för Jesusbarnet och istället säga lille Jesus. Nog om det.

Imorrn är det sista dagen på skolan innan jul. Två prov står på schemat. Men det är inget jag är speciellt orolig för. Det har ju gått bra hittills så jag borde klara mig igenom det också. Sen på torsdag morgon bär det av hemåt! Elva långa timmar på ett tåg. Men jag kommer packa mycket musik och läsning. Eller det räcker nog med boken jag håller på med just nu: ’Brott och straff’ av Dostojevskij. En rätt bra bok så här långt, men jag har ett par hundra sidor kvar innan jag kan ge den slutgiltiga domen.

Nu ska jag plugga lite och kanske fika. Eller så väntar jag på att Therese kommit hem från jobbet… Eller så kanske inte…

Blog ImageBlog Image