Idag sitter jag i köket och skriver. Det är lite konstigt. Kanske inte just för att jag sitter i köket utan mest för att Therese bakar någon sorts limpa med gröt i. Det kan möjligtvis vara så att hon har råkat mixa ihop två recept, men jag säger inget. Jag får helt enkelt hålla god min och låtsas att det är gott. När Therese inte bakar så går hon runt här inne i lägenheten i stövlar och leker att det regnar. Förhoppningsvis tar hon snart med sig dom till stallet så hon inte kan ha dom inne längre. Annars är livet ungefär som vanligt. Förutom på den lilla detaljen att jag nu inte går till skolan på dagarna utan istället går till en livs levande brandstation. Vi har haft tre dagars introduktion nu med bland annat rökdykning, fystester och en matlagningstävling. I matlagningstävlingen blev vi uppdelade i två lag. Vi som ska göra praktik i Malmö var ett lag och dom som ska vara i Lund i ett annat. Det gick ut på att vi i varje lag skulle åka och handla för max 600 kronor och sen laga en tre rätters middag för åtta personer som sen skulle bedömas av skiftet som jobbade. Vårt lag förlorade med en ynka liten poäng. Men vi vann huvudrätten och det var den som jag och Isac hittade på och lagade så jag är nöjd ändå.

På torsdag gör jag mitt första riktiga pass. Ett nattpass dessutom. Undrar om jag kommer kunna sova den natten? Spännande som fan ska det bli i alla fall! Att äntligen få se hur det går till i verkliga livet. Långt från skolans övningsfält och låtsasskadade dockor. Station Malmö centrum har dessutom ungefär 2600 larm om året vilket bäddar för att jag kommer få vara med om en del. Apropå skolan så kommer jag inte vara tillbaka där förrän i september. Det känns lite konstigt. Men förhoppningsvis kommer tiden fram till dess vara riktigt skoj!

I slutet av förra veckan gjorde vi en läkarundersökning inför praktiken. Det var en läkare och en sjuksköterska som gjorde undersökningen i en lite avskiljd byggnad på skolområdet. Utanför stod det två bilar. En rostig Mitsubishi Colt och en Porsche Cayenne. Det var inte svårt att gissa vem som ägde vilken. Och det var mitt lilla bidrag till debatten om sjuksköterskors löner.

Jag läste häromdagen en intressant artikel på ÖP’s hemsida. Det var om en tjej från Östersund som nästan hade blivit rånad i Malaysia. Och med intressant så menar jag: hur fan kan man skriva och publicera en sån artikel? Om personen i fråga verkligen hade blivit rånad och det hade varit i mitten av juli då det inte finns mycket annat att skriva om så kanske. Men annars tycker jag det är lite väl låg nivå. Herregud, jag skulle själv kunna fylla en hel tidning med ointressanta och helt obetydliga saker som nästan har hänt. Förstasidesnyheten skulle nog handla om Arne, 67, som en gång såg en man som nästan gick mot rött i centrala Bräcke. Men han hejdade sig i sista stund. ”Det hade kunnat gå illa” menar Arne och drar en lättnandes suck. Hur många kommer inte vilja läsa den fantastiska nyheten? Jag skrev till och med en liten kommentar till ÖP och frågade lite snällt om det verkligen var sådan nyhetstorka att man rapporterade om trams. Men den blev förmodligen inte godkänd att publiceras på hemsidan. Inget svar fick jag heller. Konstigt.

Vår kära tv är på service. Den har varit lite knäpp och stängt av sig några sekunder i tid och otid. Därför ska dom på Onoff nu testa den genom att ha den igång i en och en halv vecka i sträck och filma den hela tiden för att sen kunna kolla om det är någe knas. Jag hoppas att det inte är skattepengar som finansierar lönen för den stackarn som ska sitta och titta på filmen sen.

Förra veckan läste jag klart ’Brott och straff’ och jag måste säga att jag är mycket imponerad. Men samtidigt känns det lite konstigt om jag inte skulle bli det då man läser böcker som räknas till de stora klassikerna. Nu är jag nästan halvvägs in i boken jag fick i julklapp om Hell’s Angels. Förmodligen kan man tänka att den är lite vinklad men det känns ändå som en väldigt intressant bok som till stor del menar att det är media som skapade bilden som personerna sedan försökte leva upp till. Ska bli spännande att se var det slutar.

Nu ska vi äta kex och gammal ost som Therese har snott från jobbet. Även kladdkaka ser jag är framdukad så jag kommer inte behöva somna hungrig idag heller. Den nedersta bilden är från när jag och Marcus städade ur våra idrottsskåp på skolan. Roffe kan nog gissa vad som kom från mitt skåp.