Jag har ont. I hela kroppen. Varför? Vi spelade fotboll på jobbet i förrgår. Det kanske inte låter så farligt, men om man tar vilken lagsport som helst och istället för vanligt folk slänger in ett gäng brandmän höjs tuffhetsgraden rejält och skaderisken blir avsevärt mycket högre. Inte för att jag har skadat mig speciellt allvarligt men överlag blir spelet bra mycket hårdare och man får hela tiden vara på tå annars får man sig en tryckare. Men jag klarade mig ändå rätt bra som nyast och yngst med en öm kropp och ett par blåmärken. Jag fick även två rejäla skavsår. Men det kan jag inte skylla på annat än mina skor så det blir nog en tripp till Stadium någon dag framöver. När jag kan gå igen.

Förra helgen åkte jag, Leffe och Joel till Stockholm för att, i alla stillhet, avnjuta en konsert med en orkester vid namn AC/DC. Vår resa började på lördagen. Jag kom hem från jobbet vid halv nio på morgonen och tänkte att jag efter ett hårt arbetspass var värd en kall öl. Några öl och timmar senare satt vi alla tre på tåget och avnjöt det flytande guldet och försökte bjuda våra grannar på andra sidan gången. Det gick lite sådär eftersom dom skulle åka vasaloppet dagen efter. Synd för dom, mer till oss. Ytterligare ett gäng öl och timmar senare var vi på plats i hufvudstaden där vi letade upp Stefans lägenhet där vi svidade om, åt middag och därefter firade Emelies födelsedag med pompa och ståt. Dagen efter spenderade vi i soffan med en pizza och försökte ladda om till självaste huvudattraktionen för helgen. Efter ett par tupplurar knäppte vi en öl på sängkanten och samlade nog med styrka för att bege oss ut i snöovädret och köa för en plats längst fram vid scenen. Vi var på plats vid Globen lite mer än en timme före insläppet och det var redan rätt mycket folk på plats. Men bara tio minuter efter vår ankomst växte kön rejält och vi kunde glatt konstatera att vi kommit precis i rätt tid. Vädret lämna rätt mycket att önska eftersom det snöade och var kallt och blåste. Men vi roade oss med lite öldrickning, allsång och snöbollskastning. En del av planen var att en av oss skulle smita iväg från kön och köpa hamburgare så vi kunde få lite näring innan konserten. Leffe sprang bort till närmaste McDonalds och inhandlade en tre McFeast och tre cheeseburgare. När vi petat i oss burgarna tittade Joel på mig och sa: ”Jag skulle kunna äta en till…”. Sagt och gjort så sprang han iväg för att köpa tre BigMac. Sedan var vi mätta och belåtna och kunde konstatera att tiden gått rätt fort och grindarna öppnades. Vi skyndade oss att hänga in jackorna i garderoben, köpte två öl och tog plats längst framme vid scenen. Och där stod vi tills konserten var slut och vi kunde, mycket nöjda, vandra hemåt i natten. Säga vad man vill om AC/DC men spela kan dom. Och Angus, vilken kille. Det är ingen tvekan om vem som är frontman i bandet och han måste ha kondition som vilken toppskidåkare som helst. Så efter en kort natts sömn och en lugn tågresa tillbaka till Lund kunde vi lägga ytterligare en toppenhelg till handlingarna.

Jag var på bokrea i måndags. Det blev tre fynd. Gomorra, en novellsamling av Edgar-Allan Poe och en bok om smoothies och juicer. En av böckerna gav jag till Therese, vilken får ni gissa själv.

I torsdags var jag och besiktade bilen. Det gick sådär. Man vet att det är illa när besiktningskillen börjar peka och skratta och ropa dit sina kollegor så dom också kan få skratta. Så nu har jag fyra detaljer som måste åtgärdas. Jag ska börja med att leta upp någon som kan svetsa. Till en början tänkte jag att det nog kunde bli rätt svårt då jag inte har så mycket kontakter i den branschen här nere. Sen kom jag på att jag jobbar faktiskt på en brandstation… Så det ska nog lösa sig! Ska även ta en tripp till skroten på tisdag och leta reservdelar. Än ger jag inte upp min Saab.

Apropå bil har jag kommit på att cykeln är en fantastisk uppfinning. Nu när jag köpt en stänkskärm till min cykel så använder jag den mer än någonsin. Jag köpte den för muckbidraget från lumpen och det är nog en av dom bästa investeringarna jag gjort. Både som transport och som komplement till löpträningen när man till exempel har ont i fötterna.

Idag ringde klockan 07:45 för att vi skulle hinna i tid till starten på Vasaloppet. Söndagen har vi hittills alltså spenderat i soffan och lyssnat på Jacob Hårds ljuva stämma och tittat på fina vinterbilder. Nu drar det snart ihop sig till upplopp och vi hoppas att Jerry äntligen får sin första seger.