Idag är det söndag. Jag har precis duschat och sitter och lyssnar på Fats Domino och funderar på vad jag ska lägga resterande timmar av denna Guds vilodag på. Lite skolarbete skulle nog inte skada eftersom jag har en del att göra både i grafisk design-kursen och i min riktiga skola. Men ändå är det inget som lockar riktigt. Det finns även ett par saker här hemma som jag borde åtgärda innan Therese kommer hem från jobbet. Men förmodligen kommer jag ignorerar allt ovannämnda och spela gitarr och knappa på datorn tills jag får ett sms som säger att Therese cyklar från jobbet nu. Då har jag 13 minuter på mig att diska och försöka hitta på en historia om hur min dag har sett ut som hon ändå inte kommer tro på. Så fungerar det i vårat lilla hus.

Igår gjorde jag mitt sista praktik-pass på Station centrum i Malmö. Och som vanligt när jag är med så var det ett larmfattigt dygn. Dom andra i skiftet tycker dock att det är bra när jag kommer för då tar jag med mig lugnet och dom får sova på nätterna. Inte lika roligt för mig som försöker lära mig något när jag ändå är där. Sova kan jag göra hemma. Men för att sammanfatta min praktik så har jag fått vara med på väldigt många och väldigt olika larm. Jag kan inte på nåt sätt påstå att jag är beredd att möta verkligheten riktigt än, men det blir man kanske aldrig. Hur som helst så går jag nu en tre veckors introduktionskurs för att förhoppningsvis få en timanställning i RSyd från sommaren och framåt. Fystesterna är avklarade med godkänt resultat så nu är det bara att göra bra ifrån sig på kursen och hålla tummarna för att det ska gå vägen. Men det får jag återkomma till lite senare.

Jag har äntligen hämtat fram min Ducati ur vintervilan. Efter ett byte av drivpaket och stundande däckbyte ligger pärlan nu ute på blocket. Det känns ju lite sådär nu när vädret är som gjort för motorcykelkörning, men det blir nog bra ändå. I värsta fall får jag väl köpa mig en billig gammal CB eller liknande så jag kan stilla begäret något så när.

Jag har varit i stallet ett par gånger nu och besökt en skitsur häst vid namn Bruno. När han inte springa ifrån mig eller dräglar på mina kläder så säger han åt sina hästkompisar att stampa på mina fötter. Jäkla surhäst.

Snart är sommaren här. Vilket känns rätt så spännande med tanke på att jag än så länge är väldigt arbetslös och väldigt pank. Men förhoppningsvis kommer kursen och försäljningen av motorcykeln ändra på det. Men vad vet man. Det kanske blir en sommar som hemmaman och försörjd av min hårt arbetande sambo. Det kanske inte skulle vara så dumt det heller vid närmare eftertanke. Det var längesen jag hade ett riktigt sommarlov. Nog om mig! Nu ska jag ta en dusch nässprej och fundera på om jag ska kolla hur det ligger till med min anmälan till Göteborgsvarvet som jag inte har betalat.