Om sisådär fyra timmar ligger jag på operationsbordet och blir lasrad i ögonen. Egentligen hade jag inte tänkt att operera ögonen redan nu, utan vänta tills jag är klar med utbildningen. Men eftersom det inte har fungerat tillfredställande att sova med linser då jag måste kliva upp mitt i nätterna var det dags att tänka om. I det här yrket jag håller på med är det ju oftast rätt bråttom när man ska kliva upp och då hinner man inte pilla med linsvätska och sånt stök. Och som vanligt är jag ganska snabb från beslut till handling så när jag funderat lite ringde jag i torsdags för att kolla hur det såg ut med operationstider i höst och fick en tid redan idag. Bara att köra på. Ser dock inte så jättemycket fram emot att spendera helgen i ett mörkt rum, men jag kan nog stå ut. Jag har laddat ipoden med nya sommarpratare och en ljudbok så jag ska nog överleva.

Igår var jag på Friskis & Svettis i Malmö och gjorde fystester. Det är för en framtida tjänst här nere. Testerna gick bra och nu är det bara att göra ett rullbandstest och sen skicka in resten av ansökan och hålla tummarna. Jag har dock inte så stora förhoppningar då det inte är så många platser och vi är väldigt många som konkurrerar. Minst halva klassen ska dit på tester och sedan är det alla som nu har vikariat och folk utifrån också. Men som sagt, vi får se vad som händer.

Höstterminen i skolan har satt igång igen och det är ganska precis som när jag gick därifrån i januari. Enda skillnaden är att vi är mer än dubbelt så många i klassen, vilket i och för sig är väldigt roligt, men också lite krångligt och stökigt ger oss mindre tid på övningsfältet. Men det blir nog bra ändå. Det är ju trots allt sista terminen. Det är ganska spännande att jag nu snart ännu en gång har kommit till ett så kallat vägskäl i livet där det kan gå lite hur som helst. Även om jag hoppas och räknar kallt med att jag blir kvar här nere ett tag till så är det långt ifrån säkert. Får jag inget jobb, då har jag inget annat väl än att packa ihop och flytta. Vad Therese tycker om den saken är en annan historia…

Skulle det gå helt åt pipan har jag ju numer en fot inne i juridikens underbara värld. Med en poängs marginal fixade jag tentan. Detta trots att jag jobbade natten innan och började med att sätta mig i fel sal och öppnade en lagbok för första gången i tentasalen. Jag tog även ut segern lite i förskott och drack tentaölen innan jag gick dit. Första halvtimmen ägnade jag åt att försöka förstå systemet i boken och provslå lite i registret. Sen var det bara att tuta och köra. Jag satt under tentan och smygkikade på andra och fnissade åt deras flera olika lagböcker proppfulla med små glada klisterlappar, deras högar med pennor och sudd som skulle räckt till en mindre lågstadieklass och deras picknickkorgar. Amatörer. Jag hade min bättre begagnade lagbok jag köpt på blocket dagen innan, en penna, ett äpple och en flaska vatten. Nog så. I höst tänkte jag enbart lägga krut på min riktiga skola och träning. Kanske även lite tv-spel. Men till våren är det nog dags igen att se om universitetet har några roliga kurser att erbjuda.

Om operationen går snett gäller tidigare testamente förutom på två punkter. Lillebror får mitt tv-spel eftersom motorcykeln är såld och mamma får startplatsen i Tjurruset denna gång. Har kanske även ångrat mig lite angående systers sång, men den får stå kvar tills jag kommer på något bättre. Ett alternativ kan vara att försöker få begravningen sponsrad av Peltor och dela ut hörselkåpor vid dopfunten. Tack och hej. Daniel är dö korv me brö.

Therese surfar på en strand någonstans mellan Skanör och Falsterbo

På besök vid Smygehuk, Sveriges sydligaste udde